Salade van Parelgort

Salade van Parelgort

Deze heerlijke salade van Parelgort heb ik ontdekt bij Laifood en is een nieuwe favoriete salade van mij. Parelgort is een oeroude super gezonde graansoort die heerlijke smaakt door een salade of in een risotto. In Groningen word het Parelgort ook door Stamppot boerenkool gedaan wat een heerlijke bite geeft aan het gerecht.

Parelgort is eigenlijk gepelde gerst en bevat veel vitaminen en mineralen zoals; vitamine A, B, E, D ijzer Calcium Jodium Fosfor en Eiwitten. Een super voedzame toevoeging aan je salade dus!

Deze simpelere lekkere en dus gezonde salade is echt een aanrader en hieronder kun je de bereiding lezen.

Ingrediënten voor 2-4 personen

200 gram gekookte parelgort (week het een dag van te voren en kook het gaar in 45 min)

1 kleine rode ui

6 cherrie tomaatjes

1 komkommer

Handje koriander

8 stukjes zongedroogde tomaat

1 rode puntpaprika

150 gram blokjes feta kaas

Handje zwarte olijven

Als dressing groene pesto of

meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel azijn 1 geperste

knoflook zout en peper.

Bereiding

Snijd de tomaten door midden en de komkommer, ui en paprika in gelijke stukjes. Hak de koriander fijn en bereid de dressing. Voeg alle ingrediënten bij de parelgort en voeg de dressing toe naar smaak.

 

 

 

 

 

Share
Comments (6)
 1. Melike schreef:

  Dat lijkt mij echt lekker. Ik heb een tijd geleden een pakje parelgort gekocht, maar ik wist eigenlijk niet wat ik er mee moest doen. Ik had het alleen gekookt, maar dat was best saai;) Deze salade ga ik zeker proberen!

  1. lailai schreef:

   Echt een aanrader hoor! Je kunt er allerlei salades van maken Melike. xxx

 2. Aneta schreef:

  Lijkt me een heerlijke salade. Ik ga hem snel uitproberen☺️

  1. lailai schreef:

   Leuk! Ben benieuwd wat je er van vind Aneta 🙂

 3. Gea schreef:

  Dit lijkt me heel lekker, deze ga ik zeker eens uitproberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *